Hodejegerne av Jo Nesbø

http://jonesbo.com/#!/books Nesbøs side!

Hentet fra  http://leserglede.com/

Hodejegerne

«Roger Brown er en merkelig skrue. Han er en liten tass på 1,68 m. Men om han er liten så mangler det ikke på selvtillit og suksess: Roger Brown er antakelig den beste hodejegeren i kongeriket. Og derfor har Nesbø latt ham få gifte seg med den svært så skjønne Diana – en vakker og svært dyr kvinne. Så dyr at Roger er i et økonomisk uføre.

Derfor har Roger to jobber. Han er hodejeger i hovedstilling, men kunsttyv med gode forbindelser i bistilling. Og han skiller ikke så all verdens nøye mellom de to jobbene – det er helt greit å stjele kunst fra klientene.
Begge virksomhetene går lenge bra. Men etter hvert blir det trøbbel. Og det som utløser vanskelighetene synes i første omgang å være akkurat det at Roger ikke skiller mellom jobbene. Og når han bryter seg inn hos den perfekte kandidaten til en viktig jobb oppdager han at han kanskje har gått et skritt for langt. Han finner også ting som tyder på at forholdet mellom Diana og han ikke helt er det han trodde det var.

Roger Brown trodde tyveriet av en Rubens skulle løse de økonomiske problemene hans en gang for alle og sikre fremtiden hans også. Da han morgenen etter fant sin “partner in crime” død i forsetet i bilen sin, skjønte han at det ikke var fullt så enkelt. Tvert om, det skulle vise seg at det var nå han virkelig fikk problemer. For nå var kunsttyven og hodejegeren plutselig blitt bytte for en menneskejeger. Om Roger skal klare seg må han bruke all sin kløkt, og antakelig trenger han en god porsjon flaks i tillegg».

Itillegg har vi alle Harry Hole romanene. De er krim romaner og handler om den slitne politimannen Harry Hole. Kanskje Norges mest popis politimann?

Legg igjen en kommentar